Bota och Lindra humant

Den nya hälsosynen är din början på ett nytt liv

Publicerad 2010-10-29 17:35:07 i ,Bli frisk eller må bättre utan skolmedicinska piller och läkare.

 

Denna uppmaning och information jag nu skall visa dig är mycket kraftfull och avgörande för ditt och/eller dina barns välbefinnande och överlevnad. På senare år har en växande mängd forskning och studier visat på att enkla livsstilsförändringar som kost, motion och psykosocialt välbefinnande är den enda vägen till hälsa. Här är några områden där du kan påverka din sjukdom till hälsa eller välbefinnande:

Artrit

Högt Kolesterol

Kognitiv ohälsa

Depression

Diabetes

Högt blodtryck

Osteoporos (Benskörhet)

 

Läkemedelsindustrin är den industri bland de 500 högst rankade industrier som gör oerhörda vinster, deras vinster är mer än 3 ggr så stora som genomsnittet bland högst rankade företagen i världen. Dessa industrier har forskarlag, läkare och sjukvårdspolitiker och samhällets allt stöd i sina arméer mot sjukdom och befolkning? Vi får sällan läsa om de enkla livsstilsförändringar som måste ske för att vi i den välmående västvärlden skall hålla oss friska. Denna mycket allvarliga trend mot dödliga piller är ett mycket allvarligt hot mot hela mänskligheten. Vid nästan alla sjukdomar ordineras det piller hej vilt från okunniga och välmenande läkare. De sju enkla livsstilsförändringar som behövs för dessa uppräknade sju sjukdomar kan behandlas eller informeras om hur du undviker de biverkningar som försämrar din hälsa ytterligare. Det finns också fler sjukdomar eller ”störningar” som jag hellre vill kalla de besvär som uppkommit vid för vidlyftigt leverne. Till de allt vanligare sjukdomar som magsår, angina pectoris mfl, finner läkarna i brist på tid att ingen information är möjlig eller de har ingen kunskap eller tro på att det finns andra botande kunskaper för dessa störningar.

 

Vid Artros som är en försämring av brosket som skyddar lederna är den vanligaste formen av ledgångsreumatism. De viktigaste komponenterna för att förbättra detta tillstånd är att förändra din kost. Samtidigt tillförs D-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, Omega-3 och örter mm. Dessa enkla åtgärder har inga biverkningar eller några som helst livsstilsförändringar. Vad dessa kosttillägg gör är att så enkelt som möjligt återställa ditt immunförsvars hundra procentiga arbete.

Vid Reumatoid artrit som är en autoimmun sjukdom där kroppen börjar ett angrepp på sig själv som i vissa fall leder till kronisk förstörelse och deformerade leder. Med hjälp av en kunnig naturterapeut kan du få all hjälp för att slippa anlita skolmedicinen och att få recept till på sjukdomsförsämrande piller. Naturmedicinen anser att många sjukdomar har en bakomliggande känslomässig orsak. Allvarliga känslomässiga trauman som ägde rum i barndomen har den historiska bakgrunden till de flesta sjukdomarna och framförallt vid Artrit! Detta synsätt på sjukdomar ratas helt av skolmedicinen men är ofta en förutsättning för Naturmedicin att åstadkomma bot.

 

När det gäller höga Kolesterol värden eller det så förvanskade begreppet ”höga blodfetter” kan de helt och hållet förpassas till medicinforskningens sophög! Det rådande medicinska etablissemanget har med bluff och båg döljt kända näringsmässiga livsuppehållande processer som människo-kroppen har tillgång till. Jag kommer i senare artiklar förklara mer om Kolesterol, så länge finns en mycket bra och informativ webbsida om kolesterol - http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

Faktum är att det finns inga enkla genvägar till hälsa och framförallt inte de ”bluff” mediciner som lovar att de kan påverka ditt kolesterol, det kolesterol som tillverkas i din kropp för att klara alla de hormonella funktioner de är till för, att manipulera kroppens hormonnivå är dödsdömt att misslyckas. De kriterier som idag är fastställda som konsensus, är bara till för att sälja mer sjukdomsframkallande mediciner.

 

Vid Kognitiv försämring som sömnstörning, många hjärnneurologiska störningar som ADHD, Alzheimers mm, är hjärnans hälsa det absolut viktigaste, optimal hälsa som förebygger dessa störningar är att tillföra bland annat de Omega – 3 & 6 fetterna, hålla låga blodsockernivåer och livsmedel eller kosttillägg av antioxidant innehåll. Att undvika kvicksilver och aluminium är en mycket gammal och viktig fråga, framförallt när det gäller vaccineringsfrågan eller de överdrivna farorna av barnsjukdomarna. Kvicksilver och Aluminium måste behandlas med största försiktighet när det gäller amalgam sanering, deodoranter och andra kosmetika med dessa innehåll. Hjärnans tillväxt är ytterst känslig framförallt hos spädbarn och större barn/tonåringar samt gravida mammors foster.

 

Depression – När det gäller antidepressiva läkemedel är det mycket viktigt att förstå att dessa läkemedel inte på något sätt kan bota en höst, vår eller någon depression över huvud taget. De antidepressiva läkemedlen är droger som påverkar dina kemiska förutsättningar (hormonella) och manipulerar din hjärna att tro att allt är som det skall men att du måste tillföras kemiska och konstgjorda ämnen för att lugna eller stilla din oro. Detta är ett falsarium, för det är inte några kemiska förändringar eller dysfunktionella hinder som är orsaken till din depression, detta är mycket viktigt att förstå! De signaler eller biologiska förutsättningar för att du skall må bra finns redan i ditt biokemiska system, det gäller bara att få dem att fungera efter att de har blockerats, skadats eller där funktioner är nedsatta av en eller annan anledning. Till detta behövs bara enkla och naturliga näringsämnen som D-vitamin, Omega-3 fetter, kostomläggning mm. Ofta behövs inte någon samtalsterapi, utan du kan själv förebygga och behandla din depression med mentala metoder om det så behövs, vad detta är skall jag gå närmare in på i kommande artiklar, redan nu kan jag rekommendera att du inte ligger vaken i din säng och låter depressionen växa inom dig, nej upp och rör på dig och gå gärna långa promenader i frisk luft eller umgås med din familj eller dina vänner.

Till sist vill jag rekommendera dig att meditera eller köpa någon självhypnos-skiva med självförtroendebyggande suggestioner. Dessa energi-psykologiska verktyg är faktorer för en framgångsrik självbehandling av din depression.

 

Diabetes och Typ-2 Diabetes – Det är viktigt att förstå denna fundamentala och enkla information om typ 2 diabetes som jag kallar för Diabetes-2. Dina celler har vid denna diabetes-2 blivit resistenta för din bukspottkörtels produktion av insulin, därför kan inte dina celler dra nytta av det insulin som kroppen behöver för att motverka blodsockersvängningar. Mycket av denna information har en insulinbehandlad diabetiker nytta av, om patienten lägger om sin kost till LCHF gagnar det också dessa patienter (Obs! Du som är insulindiabetiker får inte göra något utan att först prata med din doktor som ansvarar för din insulintillgång).

 

  • Undvik Kolhydrater! Absolut ingen potatis, spagetti, ris och alla brödsorter.

  • Motionera regelbundet varje dag minst en timma och träna fysträning minst en gång i veckan.

  • Ät Omega – 3 fetter varje dag året runt så länge som det behövs.

  • Sov minst 7 timmar varje dygn.

  • Håll en konstant och normal BMI.

  • Ät mycket animaliskt fett från fisk, ägg, smör, grädde-mjölk mm.

  • Undvik frukter, ersätt med ovan jord-grönsaker.

Som typ-2 diabetiker behöver du mer protein och animaliskt fett i din föda, undvik eller uteslut alla kolhydrater. Som tidigare finns det ingen anledning till att tänka på ditt kolesterol värde? Läs tidigare tips! Det som också är mycket viktigt är att utesluta alla light produkter, det finns inget som helst värde i att äta mat där man processat bort viktiga näringsprodukter som fett mm. Med dessa ord vill jag också poängtera vikten av att ha stenkoll på vad du äter, därför måste du laga all mat själv och undvika alla sorters fabrikat så långt det bara är möjligt. OBS! Läs mina kommande artiklar om kost och sjukdomar.

 

Högt blodtryck – Om du har ett konstaterat högt blodtryck som är bestående och har varit under medicinering en lång tid bör du kasta dina blodtrycksmediciner efter avvänjning!? Ja det är absolut sant och möjligt, du kan övervaka och reglera ditt blodtryck själv. För det första är det viktigt att du har full kontroll på vad du äter, uteslut all processad mat, nikotin, alkohol och kolhydrater! Dina blodsockernivåer kontrollerar du genom att leva som en diabetiker! Och det absolut viktigaste är att du inte utesluter salt och/eller vatten. Du bör dricka minst 2 liter vatten varje dygn och tillsätta salt på morgonen i ditt dricksvatten, lämpligt salt är Himalaya salt. Var inte heller rädd för att äta stekta ägg med bacon som är salt det är nyttigt för reglering av ditt blodtryck. Ditt BMI värde måste du ha full koll på, någon övervikt går inte att tillåta om du skall kunna få ner ditt höga blodtryck.

 

Om du är överviktig är det viktigt att du har rätt storlek på blodtrycksmanschetten, ofta missar den som tar ditt blodtryck detta? Tusentals patienter behandlas i onödan för högt blodtryck på grund av många fel vid blodtryckstagning, de viktigaste råden är att du skall vila i minst 15 minuter och att du inte skall ha ansträngt dig en halv timma före provtagningen. Behöver du råd om hur du skall förfara vid medicinering av för högt blodtryck är du välkommen att höra av dig till mig. Men som jag vill poängtera för dig, är att du måste kasta alla mediciner mot ”för högt blodtryck” omgående, dessa mediciner är kända för att höja blodtrycket!

 

Osteoporos – Motion och kost arbetar intimt tillsammans för din vällevnad, är detta också lika viktigt vid osteoporos. Tillför D och K-vitamin. Alla de nyttiga tarmbakterier som idag finns på marknaden är mycket viktiga ämnen för din benskörhet. Ett näringsmässigt viktigt preparat som Mivitotal – Premium! Är ett mycket viktigt hjälpmedel vid alla skelett sjukdomar.

 

Detta är bara några problem där du kan utesluta de skolmedicinska preparat som är giftiga för dig och din kropp. I många fler artiklar framöver kommer jag att beröra fler och vanligare problem (sjukdomar?). Om du har frågor eller vill komma i kontakt med min praktik kan du ringa eller skriva och höra av dig till mig. Eller ringa min mobil mellan 08.00 – 10.00 måndag till fredag på nummer: 0762155422

En hemsida om Hälsonyheter och min behandlingsmetod samt förslag om föreläsningar av mig kommer att produceras under 2011!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Naturmedicin - Gammal kunskap i modern tappning

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela