Bota och Lindra humant

Transfetter den smygande förgiftningstrenden!

Publicerad 2010-10-31 15:35:29 i Kosttillskott & Vitamin-Mineraler,Transfetter är de mest skadliga fetter för din framtida hälsa!

 

Ja, när det gäller din hälsa idag kan du göra mycket åt de livsstilsförändrande saker som du kan påverka nu, men när det gäller din framtida hälsa om så där en 10 – 30 år framåt i din levnad så är det absolut viktigaste du kan göra är att förebygga att dina blodkärl och leder samt din hjärnas bevarande av ungdom, att äta rätt fetter och mineraler/vitaminer. När det gäller de senare kommer jag att återkomma till dem vid kommande artiklar men fetter är det absolut viktigaste näringsämnen som du kan preparera din kropp för att överleva länge med full fysisk och psykisk hälsa.

 

Det viktigaste du måste tänka på är att äta rätt fetter och undvika farliga fetter som transfetter.

Transfett bildas när flytande vegetabiliska oljor härdas. Vid denna härdning görs fettet hårdare, vilket ökar hållbarheten. Denna process som används är en kemisk omdaning av omättade fetter till mättat fett. När det gäller transfetter så är den allvarligaste biverkan av dem att de minskar halten av det goda HDL-kolesterolet. Enligt de studier som finns så är det allvarligare med transfetter när det gäller risken för hjärta-kärl sjukdomarna än animaliskt fett som är nyttigare och har en helt annan kemisk struktur än härdat fett, då dess grund är de vegetabiliska fetterna som har en kortare konsumtions historia än de naturliga animaliska fetterna.

 

Man har funnit i flera studier att transfetterna ligger bakom den höga andelen av hjärtdöd och hjärnsjukdomar. Exempelvis kvinnor med bakomliggande kranskärlsjukdomar som äter mycket transfetter har tre gånger större risk att dö av hjärtstillestånd.

Som vanligt när det gäller industriprocessade transfetter är de bra för producenter när det gäller hållbarhet mm, men mindre bra för våra kroppar, dessa transfetter är det mest dödliga som finns. Även vi som inte har dessa kärlsjukdomar måste undvika transfetterna, anledningen är att det helt onaturliga transfettet orsakar en dysfunktion och förgiftning i dina cellulära funktioner.

 

Transfetter är kopplade till flera sjukdomar, bland annat till:

  • Cancer – De stör de enzymer i kroppen som skyddar mot cancer

  • Diabetes – De stör insulinreceptorer i dina cellmembran

  • Immunförsvaret – De minskar funktionen av immunförsvaret

  • Reproduktion – Försämrad funktion vid produktion av könshormoner

  • Fetma – Förgiftning orsakad av transfetter stör cellmetabolismen, framförallt i fettceller

  • Hjärtsjukdomar – Försämrar blodkärlens funktion och gör dem mottagliga för infektioner mm.

 

Transfetter stör även kroppens användning av Omega-3 fetter och misstänkts kopplade till ökningen av astma. För att undvika transfetterna så mycket som möjligt måste du undvika bearbetade livsmedel särskilt de med lång hållbarhet som också innehåller flera konstgjorda ingredienser som din kropp inte är avsedd att metabolisera.

Därför måste du använda animaliska fetter som smör, grädde och ostprodukter i din matlagning i stället för margariner och vegetabiliska oljor. Smör är det mest hälsosamma fettet som du kan äta och som helt omotiverat fått dåligt rykte. Se till att äta så mycket råa fetter som möjligt som fett från avokado, råa mjölkprodukter och andra Omega -3 fetter som exempelvis sälolja eller fiskolja.

 

De nyttiga fetterna som de animaliska, Omega-3 och kokosolja samt olivolja som används kall och inte får upphettas. Endast de animaliska fetterna som smör och grädde kan upphettas vid matlagning, dessa nyttiga fetter skyddar våra celler och metabolismen från skador och förgiftningar vilket i sin tur underlättar vår kropp att hålla sig frisk. Om vi ser vår kropp som en enda stor cell förstår vi hur viktigt det är att sköta denna jättecell och förse den med bästa tänkbara näringsämnen.

 

Jag brukar rekommendera människor med vissa sjukdomar, personer över 50 år och barn med neurofysioligska störningar att tillföra mycket Omega-3, daglig dos kan vara 3-4 kapslar högvärdigt Omega -3! Jag kommer att utförligt behandla Omega-3 fetterna i en senare artikel.

 

Har ni några frågor eller synpunkter kan ni kjellgh-speedmail.se eller ringa mig mellan 08.00 – 10.00 Mobil: 0762155422

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Naturmedicin - Gammal kunskap i modern tappning

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela