Bota och Lindra humant

PSA tester är vanskliga

Publicerad 2012-01-12 11:05:00 i En sjuk sjukvård?,

Mina varningar om risker med PSA tester besannas

 

Jag har alltid försökt att få mina besökare här på bloggen att ta egna beslut när det gäller deras hälsa. Detta är något som jag själv alltid lever efter. Som ni alla vet är min typ 2 diabetes nu borta och jag har inga restriktioner att följa när det gäller bland annat mitt blodsocker. Efter som jag i mitt yrke tidigare var beroende av ett friskintyg för att kunna verka i detsamma, är det med stor lättnad jag slipper några som hellst mediciner, inga skolmedicinska eller homeopatiska!

 

Jag har under en tid, framförallt nu i vinter haft problem med bäckenregionen som yttrat sig i stelhet och värk. Nu har även höger axel börjat verka allt till följd av kyla och enformiga rörelser. Jag har varit i kontakt med företagshälsorådgivare när jag haft sådan svår värk att jag inte kunnat arbeta. Det första jag fick höra från dem var att de ville ta ett PSA prov?

 

Då jag sedan 20 år tillbaka aldrig behövt anlita sjukvård annat än för min diabetes och ett par gånger för allergi (som jag för övrigt är fri ifrån med hjälp av homeopatisk medicin) anser jag att min frihet (från sjukdom) beror just på att jag inte anlitar svensk sjukvård i någon större omfattning. Just i det att jag inte nyttjar de prover och diagnoser som svensk sjukvård står till hands med har gjort att jag kan hålla mig frisk och fullt verksam i mitt yrke, trots min ålder, fyller 60 i april.

 

När det gäller en gubbe som jag och prostata så är det för många som ett brev på posten att man någon gång för problem med den.Jag dricker normalt runt 1-2 L vtn dygn, beroende på mitt fysiska tillstånd. Svettas jag mycket en dag ligger jag närmare 2; än 1L vtn.   

Nu visar det sig att just PSA tester är farliga för gubbar som jag! I en artikel här informerar en arbetsgrupp i USA om att PSA testet är farligt och meningslöst. Testet leder ofta till fler tester och räddar inga liv. Testet orsakar också impotens och inkontinens hos många män. I USA har man undersökt 33 miljoner män och oftast utan deras vetskap. Bland annat har de kvinnor som  i 40 års åldern rekommenderades att ingå mammografi, senare rekommenderade denna arbetsgrupp dem att avstå mammografi.

 

Denna arbetsgrupp anser att varningen till äldre män att inte PSA testa sig är mycket viktigare! Nu har dessa läkare bevis på att dessa PSA test  inte räddar mäns liv, säger Dr Virginia Moyer, professor i Pediatrik vid Baylor College of Medicine och ordförande i arbetsgruppen. ”Detta test kan inte skilja mellan cancer som kommer, och inte kommer att påverka mäns levnadsålder!

 

Arbetsgruppen kan räkna med motstånd från Läkemedelsföretag och vårdgivare. Att behandla män med höga PSA-nivåer har blivit en lukrativ marknad. Arbetsgruppen med professor V. Moyer i spetsen säger att det finns inga bevis för att ultraljud eller andra diagnosmetoder kan upptäcka farlig prostatacancer, säger Dr Timothy J. medlem av arbetsgruppen och professor i medicin vid University of Minnesota. Frekvens och svag urinering är dåliga indikationer på sjukdom, eftersom orsaken ofta är godartad. Läs hela artikeln här!!

 

Alla de biopsier och behandlingar i dessa PSA testers spår är inte till nytta för medelålders män 40 – 75 år. De skapar bara oro och irritation i livet och där finns en mycket stor risk. En risk som de svenska forskare som vill screena män för PSA-tester helt struntar i. Därför har jag alltid avrått män och kvinnor att testa sig om de kanske har cancer, och har de det så är det oftast en godartad form som i princip är ofarlig. Värre är det att gå till sjukhuset och inlåta sig i cancervårdens behandlingar som kemoterapi/strålning/opertion.

 

Den farliga formen av prostatacancer är ovanlig i Sverige, framförallt bland män före 50 år där de flesta dödsfallen i cancer sker i hög ålder efter 75 år. Som en preventiv åtgärd kan man se till att kissa ofta, drick mycket vatten! Se till att inte äta för mycket, bara lite kolhydrater ca 5% av födan stärkelse/kolhydrater! Kolhydrater har nämligen visat sig gynna cancertillväxt. Ät naturliga animaliska fetter och fiskolja av god kvalitet. Om ni misstänker eller oroas över Prostatan ta först kontakt med en naturterapeut (Homeopat eller liknande som använder energimedicin).

 

Har ni funderingar eller frågor kontakta gärna mig kjellgh()speedmail.se Obs () = @

 OBS en sida om Prostatan! Läs kritiskt och leta mer fakta, även här på min blogg.

Om

Min profilbild

Naturmedicin - Gammal kunskap i modern tappning

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela